Het zittend management van Poeth, bestaande uit Marc Peerlings, Loe Verheijen, Paul Roefs en Hans Peeters, heeft 100% van de aandelen van het in Tegelen gevestigde Poeth B.V.  overgenomen. Op 24 december 2018 zette zij officieel hun handtekening en vandaag is het nieuws verder bekend gemaakt.

Bedrijf in eigen handen

Het management neemt het bedrijf over van de huidige eigenaar die sinds 1999 op afstand de aandelen in bezit had. “De kracht van Poeth is dat we zowel in eigen huis ontwikkelen als produceren. Hierdoor zijn we flexibel en kunnen we goed inspelen op de wensen van de klant. Het managementteam heeft bewust de keuze gemaakt om het bedrijf zelf over te nemen en is trots dat ze het bedrijf nu in eigen handen hebben.”, zegt Marc Peerlings, Algemeen Directeur van Poeth.

De juiste koers

De bedrijfsvoering van Poeth was al in handen van het management, maar zij zijn nu nog beter in staat om zelf de juiste koers te bepalen. Poeth is opgericht in 1921 en door de jaren heen uitgegroeid tot een succesvol en stabiel bedrijf met veel kennis van machines, installaties en processen. “Het succes van Poeth willen wij als management graag voortzetten. Wij zullen doorgaan met onze huidige activiteiten en onze klanten op dezelfde manier blijven bedienen als ze van ons gewend zijn. Wij zullen als management nog meer focus gaan leggen op continuïteit en innovatie. Technologische vernieuwing is en blijft een van de belangrijkste pijlers in ons bedrijf. ”, zegt Marc Peerlings. Eind 2018 heeft Poeth de vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe productiehal op hun bestaande locatie. Naar verwachting zal in het tweede kwartaal van 2019 gestart worden met de bouw van de 2700 m2 grote productiehal.

Poeth Solids Processing

Poeth is specialist in de ontwikkeling en bouw van machines en installaties voor poeder en stortgoed verwerkende industrieën en zowel nationaal als internationaal actief. Het bedrijf bestaat uit 65 medewerkers, en is actief in verschillende marktsegmenten, waaronder: Food, Feed, Bulk&Solids, Brouwerijen en Chemische industrie. Ze ontwikkelen, produceren en installeren al hun machines en projecten in eigen beheer. De mogelijkheden die Poeth biedt, zijn zeer gevarieerd. Van advies tot en met complete ‘turn key’ projecten en elke fase daartussen.

Volg ons: facebooklinkedin