Stofvrij verdichten/verpakken van lege big bags
Bij de verwerking van grondstoffen worden steeds vaker big-bags gebruikt. Nadat big-bags zijn geleegd, worden ze vaak opgevouwen. Tijdens het vouwen ontstaat onnodig stof. Deze stofemissie wordt vermeden door middel van een big-bag compactor met een geïntegreerd perslucht gereinigd filter. Bovendien is de ruimte in de compactor zo groot dat de big-bag er netjes in past zonder op te vouwen. De hoeveelheid afval wordt tot een minimum beperkt. De lege Big-Bags worden aan het uiteinde stofdicht verpakt in een eindloze folie.
Het geïntegreerde filter is geschikt voor zeer verschillende poeders (van zeer fijn tot zeer plakkerig). Achter het filter kan een secundair HEPA-filter worden geplaatst. De unit is, al dan niet mobiel, voorzien van een eigen besturing/bedieningskast. Voor het compacteren van lege big bags wordt vaak een traditionele zakken verdichter gebruikt, maar deze blijven vaak hangen. Big bags zijn veel stijver dan lege zakken. De Poeth Big-Bag compactor is echter speciaal ontwikkeld voor big-bags.
Het systeem kan zowel intern als extern volledig ATEX-gecertificeerd worden geleverd.
Poeth Solids Processing heeft voor Joordens Zaden een menglijn voor zaden ontworpen en gebouwd. De menglijn met een capaciteit van 60 m3/uur heeft geen specifieke menger, maar homogeniseert partijen door nauwkeurig gewogen materiaalstromen te combineren.
In de fabriek van Duynie Ingredients in Cuijk worden co-producten uit de groente- en fruitindustrie weer verwerkt tot ingrediënten voor de food industrie. Een unieke fabriek, met unieke mogelijkheden. "We zijn continu aan het innoveren", stelt directeur Nick Wieferink.
Het komt vaak voor dat in een bestaande situatie een extra metaaldetectie of zeefstap toegevoegd moet worden.
Vaak is echter te weinig hoogte beschikbaar. De Z-transporteur in C-of Z-uitvoering biedt vaak mogelijkheden om compact een extra stap in te bouwen.
De Z-transporteur toegepast in menglijn
Voor het transporteren van fijne mangaan poeders werd in het verleden vaak pneumatisch transport ingezet. Echter ook bij lage snelheden (dense phase conveying) was de slijtage aan de bochten aanmerkelijk. De bochten dienden iedere 3-4 weken vervangen te worden. Om die reden is voor de nieuwe lijn gekozen voor het langzame Z-Conveyor transport (0.2-0.4 m/s). Om geen onnodige risico’s te lopen, zijn vooraf uitgebreide duurtesten uitgevoerd op de Poeth test installatie. De test installatie kan in een “closed-loop” draaien, waardoor duurtesten relatief eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.