Breatec B.V. (onderdeel van BRAIN Biotech AG) ontwikkelt enzymen en enzymenmengsels voor bloemmolens, broodverbetermiddelproducenten, pasta- en noodleproducenten en -distributeurs.

Poeth werd in 1921 opgericht door Willem Poeth die al sinds zijn tiende in de metaalindustrie in Tegelen werkte. Hij werkte zich op van jongste bediende, via de lokale tekenschool tot metaalbewerker en bedrijfsleider bij het Tegelse metaalbedrijf Hekkens.

Poeth Solids Processing beschikt over diverse oplossingen om poeders terug te koelen. Dit kan door middel van directe en indirecte koeling. In dit bericht enkele praktijkvoorbeelden van directe koeling in koelbunker, directe koeling in z-conveyor, directe koeling in pneumatisch transport en indirecte koeling in schroeven en mengers.

Poeth Solids Processing in Tegelen heeft een nieuwe generatie bigbag-vullers ontwikkeld. De serie vulstations is ten opzichte van conventionele uitvoeringen sterk verbeterd. Met name is veel aandacht besteed aan de ergonomie van het vulproces. Zo is voorzien in een kantelbare vulkop, beweegbare haken en een automatische vrijgave van bigbag-lussen.

Inmiddels zijn de nieuwe productiehallen van ons bedrijf volop in gebruik. Met deze nieuwbouw komt het geheel op een totale oppervlakte van 10.000 m┬▓ productie- en kantoorruimte.

Volg ons: facebooklinkedin