Poeth Solids Processing in Tegelen heeft een nieuwe generatie bigbag-vullers ontwikkeld. De serie vulstations is ten opzichte van conventionele uitvoeringen sterk verbeterd. Met name is veel aandacht besteed aan de ergonomie van het vulproces. Zo is voorzien in een kantelbare vulkop, beweegbare haken en een automatische vrijgave van bigbag-lussen.

Kantelbare vulkop

Door de vulkop kantelbaar uit te voeren, is deze voor de operator veel beter toegankelijk. Hij kan de bigbag veilig en eenvoudig aankoppelen. Dit kan rugklachten voorkomen en verhoogt de productiviteit.

Beweegbare haken

De lussen van de te vullen bigbag moeten aan haken worden gehangen. De achterste haken zijn vaak moeilijk bereikbaar. In het nieuwe vulstation zijn deze haken naar voren te schuiven, zodat de lussen eenvoudig kunnen worden bevestigd. Ook dit verhoogt de efficiƫntie van het vulproces, zeker bij hoge capaciteiten (> 20 bigbags per uur).

Automatische lossen van lussen

Een ander kenmerk van het vulstation is dat na het vullen de lussen automatisch worden losgekoppeld. Het systeem is bovendien geschikt voor zeer brede range aan bigbag/afmetingen, zonder dat de haken handmatig moeten worden verplaatst.

Opties

De nieuwe generatie bigbag-vullers kan worden uitgerust met diverse opties, zoals een trilplatform (om een stabiele bigbag te verkrijgen) en een kop- of rollenbaan (al dan niet met een automatische hoogteverstelling). Ook is te voorzien in een netto of bruto weegsysteem, desgewenst voor ijkwaardige weging (noodzakelijk bij gebruik voor handelsdoeleinden).

Het systeem kan geleverd worden met een netto of bruto weegsysteem geschikt voor ijkwaardige weging (noodzakelijk voor afvullen volgens handelsdoeleinden)

Reiniging

Van belang is dat het vulstation eenvoudig kan worden gereinigd. Een vlakke plaat aan de bovenzijde beschermt de onderliggende componenten tegen omgevingsstof. Het aantal naden is tot een minimum beperkt. Ook het trilplateau is aan de bovenzijde geheel vlak waardoor het gemakkelijk is schoon te maken.

Afb: Poeth bigbag-vulstation met kantelbare vulkop, beweegbare haken en automatische lossing van bigbag-lussen

Follow us: facebooklinkedin