Vanwege de groei van haar bedrijf en de behoefte om haar productieproces verder te optimaliseren, besloot Poeth Solids Processing tot een forse investering in haar bedrijfspand. Poeth is nu zo goed als gereed met de bouw van een 2.700 m2 nieuwe productiehal en 100 m2 kantoorruimte.

Met deze nieuwbouw komt het geheel op een totale oppervlakte van 10.000 m2 productie- en kantoorruimte. Het geheel zal eind van 2019 in gebruik worden genomen. De nieuwe productiehal zal in grote lijnen bestaan uit:

Test ruimte:

De diversiteit aan grondstoffen en eindproducten wordt in de Feed industrie steeds groter. Door het voortijdig testen met deze producten wordt het aantal opstartproblemen sterk verminderd en biedt Poeth haar klanten meer zekerheid vooraf. Verder zorgt het intern testen voor opleiding van engineers en andere disciplines en meer gevoel en beleving bij het eindproduct.

FAT / Afname / Samenbouw:

Projecten en machines worden na productie in een aparte ruimte samengebouwd opgesteld en waar nodig nog met de klant getest voor uitlevering. Het gehele project wordt als 1 pakket bij elkaar geplaatst en gecheckt voor uitlevering/ montage of het compleet is.

Laswerkzaamheden:

Poeth beschikt over een team gekwalificeerde lassers, die alle laswerkzaamheden uitvoeren. RVS en staalwerk wordt gescheiden gehouden. Lasdampen worden  gefilterd  en naar buiten afgevoerd. (Zo ontstaat er een gezond werk- en leefklimaat voor de medewerkers en de omgeving. )

Constructiebankwerk :

In deze afzonderlijke ruimtes worden machines samengesteld en waar nodig wordt hier nog geslepen. Vrijkomend stof blijft binnen deze ruimte en kan dus niet in andere ruimtes terecht komen. In deze ruimtes worden machines gehecht, maar niet afgelast. Het aflassen gebeurd door gekwalificeerde MIG en TIG lassers.

Kantoor bedrijfsbureau:

Om ruimte te bieden aan haar logistieke medewerkers en medewerkers inkoop, werkvoorbereiding, planning, productie en uitbesteed werk, bouwde Poeth een nieuw bedrijfsbureau. Door de slimme situering ten opzichte van de productiehal, kan er nog efficiƫnter worden samengewerkt binnen de productieafdeling. Voor de overige specialisten ontstaat er meer ruimte in de bestaande kantoren.

Follow us: facebooklinkedin