Nieuws

In de fabriek van Duynie Ingredients in Cuijk worden co-producten uit de groente- en fruitindustrie weer verwerkt tot ingrediënten voor de food industrie. Een unieke fabriek, met unieke mogelijkheden. "We zijn continu aan het innoveren", stelt directeur Nick Wieferink.

Bekijk hier het volledige artikel.

Voor het transporteren van fijne mangaan poeders werd in het verleden vaak pneumatisch transport ingezet. Echter ook bij lage snelheden (dense phase conveying) was de slijtage aan de bochten aanmerkelijk. De bochten dienden iedere 3-4 weken vervangen te worden. Om die reden is voor de nieuwe lijn gekozen voor het langzame Z-Conveyor transport (0.2-0.4 m/s). Om geen onnodige risico’s te lopen, zijn vooraf uitgebreide duurtesten uitgevoerd op de Poeth test installatie. De test installatie kan in een “closed-loop” draaien, waardoor duurtesten relatief eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

Speciaal voor het lossen van hard geworden big-bags

De big-bag wordt d.m.v. een heftruck of elektrische palletwagen in het systeem geplaatst. Nadat de deur gesloten is en het systeem veilig gereset is, kan het systeem starten. De big bag wordt gemasseerd door een systeem voorzien van hydraulische cilinders, zonder de big-bag te beschadigen en ook zonder in contact te komen met het product. Een geintegreerd hefsysteem i.c.m. een automatisch draaiplateau zorgt ervoor dat de big-bag aan alle zijden geperst kan worden. Het PLC progamma doorloopt zelfstandig alle acties. Het systeem is geschikt om te plaatsen in een ATEX zone 22 uitvoering.

Bekijk de video hier

Het voedingsproduct bevat vitamines, veel mineralen en heel veel vezels. Het bevat extreem weinig koolhydraten en levert alle essentiële onverzadigde vetzuren. Een van de vezels die het bevat, is bèta-glucaan, dat een bewezen gunstig effect heeft bij het ondersteunen van het immuunsysteem.

Breatec B.V. (onderdeel van BRAIN Biotech AG) ontwikkelt enzymen en enzymenmengsels voor bloemmolens, broodverbetermiddelproducenten, pasta- en noodleproducenten en -distributeurs.

Follow us: facebooklinkedin